11.5.2013 - Modlitba za ADRU

30.04.2013 13:01

 

Oběžník ke sbírce ADRA 11. května 2013, přečíst na sborech 4. května.

Praha 29. 4. 2013

Milé sestry, milí bratři,

 

navzdory době, která nás někdy naplňuje smutkem a stýskáním, navzdory problémům, které často komplikují plynulost našeho života, navzdory ekonomickým problémům, které sužují lidská společenství na celém světě, smíme u nás v Adře s vděčností pohlížet na Boží požehnání, které pomoc druhým provází. Jistě, prostředky na naši práci nepadají shůry, ale Pán Bůh nám je posílá prostřednictvím našich bližních, a tedy i skrze Vás, naše milé sestry a bratři. S vděčností se proto smíme obracet nejen k nebesům, ale i k Vám.

 

ADRA Česká republika pomáhá v oblastech postižených katastrofami. Podporuje však rovněž rozvoj komunit vedoucí k jejich soběstačnosti a nezávislosti. Stojí za to jmenovat vzdělávací a integrační projekt pro hendikepované děti v Moldávii, zdravotnický projekt v Etiopii a Keni, zemědělský projekt v Mongolsku a na Haiti, nejdéle trvající rozvojový vzdělávací projekt v Bangladéši, projekt podpory samostatného organizování komunitního života v Barmě.  Za zmínku však stojí i rozvoj dobrovolnictví v České republice, jehož se účastní stovky lidí z celé republiky. To vše smíme uskutečňovat i díky Vaší podpoře.

 

Na sborech máte zpravidla tzv. adráka. Je to Váš bratr nebo sestra, který udržuje spojení mezi Vámi a námi. Řada takových našich spolupracovníků aktivně šíří čerstvé  informace o naší pomoci, ale také se aktivně sama zapojuje do práce pro druhé. Všem těm, kteří se v rámci svých sborů podílejí na takové činnosti, děkujeme a prosíme Vás, abyste je podpořili modlitbami a také účastí na akcích, které pro Adru uskutečňují.

 

V sobotu 11. května 2013 se na celém světě v rámci naší církve koná sbírka na podporu práce Adry, což znamená, že se na Vás obracíme s očekáváním, že finančně podpoříte naši práci. Nechceme však přejít tuto sbírku jen oběžníkem. Připravili jsme proto na tuto sobotu písemný i obrazový materiál, který by se měl stát součástí sobotního dopoledne i ve Vašem sboru. Od loňské sbírky na sborech se vcelku rychle vžil pro tuto část sobotní bohoslužby název Modlitba za Adru. Chceme věřit, že v druhou květnovou sobotu kromě vykonání sbírky zazní modlitby vděčnosti a proseb za práci naší adventistické organizace i z Vaší modlitebny.

 

Jan Bárta, výkonný ředitel o. s. ADRA

Michal Čančík, předseda správní rady Nadace ADRA

Edvard Miškej, hospodář Česko-Slovenské unie CASD

 

 

Pro sborové pokladníky: Shromážděné dary posílejte na účet svého sdružení,

VS pro ČS 984+ číslo sboru; pro MSS 3257+číslo sboru.